ΟΦΗ: Κέρδισε τον ΠΑΟΚ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Με γκολ στις καθυστερήσεις από τη “χρυσή” όπως αποδείχτηκε αλλαγή του Νταμπράουσκας, τον Αμπάντα, ο ΟΦΗ υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του εφετινή ήττα.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ηττήθηκε για τελευταία φορά στο Ηράκλειο στις 4 Φεβρουαρίου 2015 και από τότε είχαν διεξαχθεί έξι μεταξύ τους ματς στο Ηράκλειο, στα οποία η ομάδα της Θεσσαλονίκης μετρούσε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

ΚΑΛΑ ΣΤΗΜΕΝΟΣ Ο ΟΦΗ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Νταμπράουσκας, μετά την πώληση στη Λάτσιο του Χρήστο Μανδά, είχε στο βασικό σχήμα τον Χριστογεώργο, ο οποίος αγωνίστηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του βασικός. Στο πλάι του Φελίπε αντί του Ντίκο προτιμήθηκε ο Ριέρα. Από την άλλη πλευρά ο Λουτσέσκου παρέταξε την ομάδα του με πέντε διαφοροποιήσεις σε σχέση με το αρχικό σχήμα της περασμένης Πέμπτης και το ματς κόντρα στη Χαρτς, για τον πρώτο του εφετινό αγώνα στη Super League μακριά από την έδρα του

Ο ΟΦΗ ήταν καλά «διαβασμένος» από τον Λιθουανό τεχνικό και δεν επέτρεψε στον ΠΑΟΚ να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους στην εστία του Χριστογεώργου, αλλά απείλησε ελάχιστα και μόνο με μακρινά σουτ από Μεγιάδο και Μπάκιτς. Το παιχνίδι έχει πολλή ένταση, απόρροια και των τεσσάρων καρτών που έχει βγάλει από το τσεπάκι του ο Διαμαντόπουλος. Στο 10ο λεπτό ο ΟΦΗ είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης. Ο Ριέρα έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή, την έστρωσε στον Μεγιάδο, ο οποίος σούταρε με τη μπάλα να περνάει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 13ο λεπτό ο ΠΑΟΚ απάντησε στην ευκαιρία του ΟΦΗ. Μετά από ωραία σέντρα του Ζίβκοβιτς από τα αριστερά, ο Μπράντον Τόμας πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε πάνω από την εστία του Χριστογεώργου. Λίγο αργότερα όμως ο Εκόνγκ έδιωξε την μπάλα μετά τη σέντρα του Λάρσον, ο Μαυροβούνιος Μπάκιτς έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια δύσκολα. Στο 16ο λεπτό ο ιδιαίτερα φορμαρισμένος Ζίβκοβιτς επιχείρησε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Βούρο και κατευθύνθηκε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Χριστογεώργου.

Στο 23ο λεπτό ο Καρώ ανέτρεψε στα όρια της μεγάλης περιοχής τον Κωνσταντέλια, με τη χρήση του VAR, o διαιτητής υπέδειξε φάουλ με τον Μουργκ να στέλνει τη μπάλα άουτ. Από κει και πέρα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με την επόμενη φάση να καταγράφεται στο 37ο λεπτό, όταν μετά από εξαιρετική αντεπίθεση του ΟΦΗ και συνεργασία του Φελίπε με τον Ριέρα, η μπάλα κατέληξε στον Μπάκιτς που έκανε ωραίο σουτ, η μπάλα όμως πέρασε άουτ.

ΚΑΛΟΣ ΡΥΘΜΟΣ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΦΑΣΕΙΣ, Ο ΟΦΗ “ΧΤΥΠΗΣΕ” ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικός, αλλά ο ΟΦΗ παρέμεινε πολύ προσηλωμένος στο πλάνο και με πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία. Ο ΠΑΟΚ απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 51ο λεπτό, αλλά το σουτ του Μουργκ από το ύψος της περιοχής, απέκρουσε ο Χριστογεώργος. Το παιχνίδι έδειχνε ότι θα τελειώσει ισόπαλο χωρις τέρματα, αλλά στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπάντα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε το πλασέ και έστειλε στην μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης σήκωσε υπέδειξε οφσάιντ, αλλά μετά από έλεγχο από τον VAR διαπιστώθηκε η κανονική θέση του παίκτη των Κρητικών.

ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Βούρος, Πασαλίδης, Καρώ (81΄Λαμπρόπουλος), Λάρσον, Τοράρινσον, Μπάκιτς (73΄Αμπάντα), Γκαγιέγος (81΄Νέιρα), Μεγιάδο, Ριέρα (65΄ Ντίκο), Φελίπε (65΄Τοράλ)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα (76΄Βιεϊρίνια), Εκόνγκ, Μιχαηλίδης, Ράφα Σοάρες (66΄ Σαμάτα), Οζντόεφ, Σβαμπ (66΄Μεϊτέ), Μουργκ (76΄Τζήμας), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τόμας (66΄ Μπάμπα Ράχμαν)

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί